PSV-huurling Baumgartl schiet Union Berlin knap langs RB Leipzig

03-12-2021 22:31 Laatste update: 22:34
35

Union Berlin heeft vrijdagavond knap gewonnen van RB LeipzigTimo Baumgartl, die door PSV wordt uitgeleend aan Union, werd de matchwinner in de Duitse hoofdstad: hij maakte ongeveer tien minuten na rust de winnende treffer voor Union.

Beide ploegen schoten uit de startblokken in het Stadion An der alten Försterei. Taiwo Awoniyi zorgde al na zes minuten spelen voor de 1-0: hij dook goed op bij de tweede paal en tikte de bal achter Leipzig-keeper Péter Gulácsi. Zeven minuten later stond het echter alweer gelijk. Christopher Nkunku probeerde het van grote afstand en zag Union-doelman Andreas Luthe in de fout gaan. Saillant detail: Luthe ging in de Conference League-wedstrijd tegen Feyenoord ook al pijnlijk in de fout.

Het spel van beide ploegen was niet geweldig, maar de wedstrijd was interessant om naar te kijken. Zowel Union als Leipzig kreeg kansen om de voorsprong te pakken. Het was uiteindelijk Union dat op 2-1 wist te komen. Baumgartl kreeg de bal vanuit de kluts voor zijn voeten in het strafschopgebied van Leipzig en tikte de bal tegen de touwen.

Het doelpunt van de door PSV verhuurde verdediger bleek uiteindelijk de beslissende, waardoor Union uitstekend mee blijft doen in de top van de Bundesliga. De ploeg staat vierde, met één punt achterstand op nummer drie Bayer Leverkusen (dat nog wel een wedstrijd tegoed heeft). Leipzig stelt teleur en staat achtste met achttien punten.