De mogelijke tegenstanders voor Vitesse en PSV in tussenronde Conference League

De mogelijke tegenstanders voor Vitesse en PSV in tussenronde Conference League

Gepubliceerd: maandag 13 december 2021 om 08:30ma 13-12-2021 om 08:30

Op maandag 13 december weten PSV en (mogelijk) Vitesse welke nummer twee uit de Conference League en nummer drie uit de Europa League ze in de tussenronde van het derde Europese toernooi zullen treffen. VoetbalPrimeur neemt met je door hoe de loting in het Zwitserse Nyon zal gaan verlopen en wanneer de actie plaatsvindt.

Wanneer is de loting van de Conference League?
Als eerste is het belangrijk om te weten wanneer de loting precies plaats gaat vinden. Op maandag 13 december zal om 14.00 uur lokale en Nederlandse tijd in het House of European Football in Nyon geloot gaan worden voor de tussenronde van de Conference League. Of daar vertegenwoordigers van PSV en Vitesse bij zouden kunnen, zijn is nog maar de vraag, want Zwitserland heeft strenge coronaregels ingevoerd en laat buitenlandse bezoekers lang in quarantaine verblijven.

Hoe werkt de loting van de Conference League?
Er wordt geloot met zestien clubs die in de tussenronde van de Conference League gaan strijden om een plek bij de laatste zestien van dat toernooi: acht nummers twee van de Conference League-poules en acht nummers drie uit de Europa League-groepsfase. Zij vormen twee potten waar uit geloot gaat worden. Nummers twee uit de Conference League zijn geplaatste teams en zullen altijd een ongeplaatst team, oftewel een nummer drie uit de Europa League, treffen in deze tussenronde.

Vitesse is, als het tweede blijft, geplaatst en weet dus dat het tegen een ploeg gaat spelen die voor de winter nog in de Europa League uitkwam. Dat mag niet PSV zijn, aangezien het vastgesteld is dat clubs uit hetzelfde land elkaar in deze ronde nog niet kunnen treffen. De Eindhovenaren zijn ongeplaatst in de Conference League-loting. Tenslotte is het altijd zo dat de geplaatste ploegen hun heenwedstrijd uit spelen en de return in eigen huis mogen afwerken. Feyenoord en AZ zijn groepswinnaar en slaan de tussenronde over.

Welke teams hebben zich geplaatst voor de tussenronde?
Maccabi Tel Aviv*
Partizan Belgrado*
Bodo/Glimt*
Randers FC*
Slavia Praag*
PAOK Saloniki*
VITESSE of Tottenham Hotspur*
Qarabag*
Celtic
Fenerbahçe
Sparta Praag
PSV
Leicester City
Olympique Marseille
FC Midtjylland
Rapid Wien

* geplaatste status

Alle belangrijke data in de Conference League op een rijtje
Loting tussenronde: maandag 13 december 2021
Tussenronde: 17 en 24 februari 2022
Loting achtste finales: 25 februari 2022
Achtste finales: 10 en 17 maart 2022
Loting kwartfinales en halve finales: 18 maart 2022
Kwartfinales: 7 en 14 april 2022
Halve finales: 28 april en 5 mei 2022
Finale: 25 mei 2022

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws