Dumfries maakt eerste Serie A-goal en bezorgt Mourinho vervelende primeur

04-12-2021 21:05 Laatste update: 21:02
14

Regerend Serie A-kampioen Internazionale is mede dankzij Denzel Dumfries terug in de titelrace, na een uitzege op AS Roma. Trainer José Mourinho keek voor het eerst in zijn lange carrière bij rust tegen een achterstand aan en zag in de 0-3 stand geen verandering meer komen.

AS Roma-Internazionale 0-3
Inter deed al vroeg zaken in de hoofdstad. Een corner van Hakan Calhanoglu viel peradoes binnen bij de eerste paal en Edin Dzeko juichte niet, nadat hij tegen zijn oude club een perfecte aanval over links bekroonde: 0-1 en 0-2. Dumfries zorgde in de eerste helft al voor het slotakkoord, door zijn allereerste Serie A-goal binnen te koppen. Inter staat één punt achter koploper AC Milan: beide Milanese clubs kunnen zaterdag nog het resultaat van Napoli-Atalanta Bergamo afwachten.

AC Milan – Salernitana 2-0
De formatie van trainer Stefano Pioli had weinig moeite met laagvlieger Salernitana en stond na achttien minuten al op een veilige 2-0 voorsprong door goals van Franck Kessié en Alexis Saelemaekers. Die marge werd niet meer uit handen gegeven en dus zijn de Rossoneri voor even koploper van Italië. Napoli kan, als het zaterdagavond thuis van Atalanta wint, weer terug aan de leiding komen.

Sevilla – Villarreal 1-0
Zonder Arnaut Danjuma, die om onduidelijke redenen niet van de partij was, liep Villarreal tegen een onverdiende nederlaag aan in het Estadio Ramón Sánchez Pizjuán. El Submarino Amarillo was beter dan Sevilla en speelde meer kansen bij elkaar, maar wist niet tot scoren te komen. Dat deed de thuisploeg wel: Lucas Ocampos scoorde na ruim een kwartier spelen en dat was de enige goal van de wedstrijd.