Vijf doelpunten voor rust, twee daarvan van Dost: Club Brugge met de schrik vrij

04-12-2021 23:21
12

Club Brugge heeft zaterdagavond met 3-2 van Jupiler Pro League-laagvlieger Seraing gewonnen. Alle vijf doelpunten vielen in de eerste helft en de eerste twee werden gemaakt door Bas Dost.

Na een kwartier spelen werd Ruud Vormer geduwd in het strafschopgebied: landgenoot Dost nam zijn verantwoordelijkheid en zette Blauw-Zwart op 1-0. Na een half uur was het een tweede keer raak: Dost maakte zijn tweede van de avond, ditmaal verzorgde Noa Lang het voorbereidend werk.

In de laatste minuten voor rust gingen opeens alle remmen los. Ablie Jallow omspeelde Simon Mignolet en tekende de 2-1 aan, Cisse Sandra zorgde voor de 3-1 binnen en Dario Del Fabro maakte het nog voor rust weer spannend.

Beide clubs bleken in de tweede helft bleek echter minder productief en de 3-2 ruststand bleek ook de einstand. Het stroef draaiende Club Brugge heeft na de blamerende 0-5 tegen RB Leipzig nu drie keer op rij gewonnen, de strafschoppenserie in het bekerduel met Racing Genk meegerekend. De regerend landskampioen van België staat tweede, op vier punten van promovendus (!) Union Saint-Gilloise.