Wormuth: Hallo, we zitten in de coronatijd, dát zijn zorgen: wij spelen voetbal

Wormuth: "Hallo, we zitten in de coronatijd, dát zijn zorgen: wij spelen voetbal"

05-12-2021 00:10
97

Heracles Almelo komt maar niet weg van de onderste plaatsen, nadat het zaterdag tegen sc Heerenveen zijn derde nederlaag in één week tijd moest slikken. Trainer Frank Wormuth ziet echter nog voldoende aanknopingspunten.

De 61-jarige Duitser krijgt in gesprek met ESPN de vraag of hij zich zorgen maakt. "Hallo, we zitten in de coronatijd, dát zijn zorgen. Wij spelen voetbal en we hebben nog genoeg wedstrijden te spelen. Als onze prestatie slecht is, dan pas hebben we een probleem. Maar die is goed, tot aan het strafschopgebied dan. En daar moeten we verder aan werken."

Heracles is Rai Vloet – na diens betrokkenheid bij een auto-ongeluk met dodelijke afloop – voorlopig kwijt en zag Ismail Azzaoui woensdag tegen Feyenoord een zware blessure oplopen. Wormuth wil in het Sinterklaasweekend echter niet bij de pakken neerzitten en houdt zich vast aan het optreden van Nikolai Laursen, die zaterdag Azzaoui verving. "Wij zien natuurlijk ook de ontwikkeling van de spelers", aldus Wormuth over de Deen, die normaal gesproken reserve is, maar zaterdag uitgroeide tot meest opvallende Heraclied. "Dat zijn goede dingen voor een ploeg en voor een trainer, dat je zegt: we zijn op de goede weg."

Wormuth en de zijnen hebben na vijftien wedstrijden veertien punten en dat is voorlopig goed voor een veertiende plek. Achtervolger RKC Waalwijk kan zondag echter passeren als het thuis van NEC wint. Nummer zestien Sparta en nummer zeventien Fortuna Sittard kunnen ook nog inlopen, tegen respectievelijk AZ en Feyenoord.