Aanwinst Kuijpers schiet RKC Waalwijk in blessuretijd langs NEC

05-12-2021 14:09
45

RKC Waalwijk heeft in de slotseconde van de wedstrijd een overwinning gepakt tegen NEC. Uitgerekend aanwinst Roy Kuijpers, deze week overgenomen van FC Den Bosch, deed het voor zijn ploeg: 2-1.

NEC werd al vroeg in de wedstrijd geholpen door RKC-doelman Etiënne Vaessen, die een hoge bal uit een hoekschop losliet. Daardoor kon Jordy Bruijn hard raak schieten. RKC had NEC kort daarna op de rug liggen. Jens Odgaard verraste Souffian El Karouani en Iván Márquez en schoot de bal via de paal binnen. NEC-goalie Mattijs Branderhorst voorkwam daarna de 2-1 van Odgaard.

De eerste helft was rommelig te noemen en ook in de tweede helft liep het bij beide ploegen maar matig. Dat NEC niet op achterstand kwam, had het te danken aan Branderhorst. Ook bij aanvoerder Lasse Schöne liep het voor geen meter. Zowel NEC als RKC fabriceerde in de slotfase nog een doelpoging, maar meer dan dat was het niet.

NEC hoopte in de vier minuten blessuretijd nog een overwinning te stelen, maar dat pakte dramatisch uit. RKC onderschepte de bal en counterde in de 94e minuut naar de overwinning. Kuijpers, kort daarvoor ingevallen, schoot de winnende binnen.