Late goals Van Wolfswinkel en Zerrouki helpen Twente aan zege op Go Ahead

Late goals Van Wolfswinkel en Zerrouki helpen Twente aan zege op Go Ahead

05-12-2021 16:20 Laatste update: 16:27
47

FC Twente heeft in de slotfase drie punten overgehouden aan het duel met Go Ahead Eagles. De Tukkers stonden lang met 1-0 achter, maar wonnen door goals van Ricky van Wolfswinkel en Ramiz Zerrouki.

Dat Twente nog wist te winnen is onverwacht en de overwinning zal door sommigen als 'niet verdiend' worden bestempeld. De ploeg van Ron Jans kreeg amper kansen, daar waar Go Ahead er juist een aantal kreeg. Twente-doelman Lars Unnerstall greep goed in op een schot van Isac Lidberg en was daarna scherp bij een inzet van Luuk Brouwers. De in de basis teruggekeerde Inigo Córdoba brak voor rust de ban voor Go Ahead: 1-0. 

Twente had nog geen kans gecreërd en leek tegen een troosteloze nederlaag aan te lopen, maar in de slotfase werd alles anders. Van Wolfswinkel kopte uit een corner binnen en bezorgde zijn ploeg een punt. Althans, daar leek het op. Door een geweldige goal van Zerrouki kregen de Enschedeërs alsnog de volle buit, al is dat niet helemaal verdiend. 

Twente verslaat Go Ahead op vreemde bodem en doet wat weinig ploegen dit seizoen nog is gelukt. De mannen van Jans staan zesde in de Eredivisie, Go Ahead blijft tiende.