Feyenoord is veel te sterk en trakteert Fortuna Sittard op volgende nederlaag

05-12-2021 18:38
191

Feyenoord staat weer op één punt van koploper Ajax. De Rotterdammers hadden zondag geen kind aan Fortuna Sittard, dat voor de zesde keer op rij verloor: 5-0.

Feyenoord verloor al twee maanden niet meer, terwijl Fortuna op dit moment het lelijke eendje van de Eredivisie is: de laatste vijf wedstrijden resulteerden in een nederlaag. Ook het bezoek aan De Kuip liep uit op een fiasco voor trainer Sjors Ultee, die zwaar onder vuur ligt.

Binnen acht minuten stond de 1-0 op het scorebord. Guus Til dook op voor doelman Yanick van Osch en wipte de bal handig in het doel. Het was voor Til zijn negende Eredivisie-goal van het seizoen. Alleen Bryan Linssen overtreft hem, omdat hij na de openingstreffer van zijn ploeggenoot twee keer scoorde.

Eerst kopte Linssen een corner binnen bij de tweede paal en kort na rust liet de aanvaller ook zijn tiende competitiegoal van het seizoen aantekenen. Weer gebeurde dat met een kopbal uit een hoekschop. Na ruim een uur spelen scoorde ook Luis Sinisterra en invaller Alireza Jahanbakhsh bepaalde de eindstand op 5-0.

Door de overwinning is Feyenoord koploper Ajax weer tot op één punt genaderd. PSV volgt op één punt van de Rotterdammers. Voor Fortuna Sittard stapelen de problemen zich op. De Limburgers staan zeventiende met een punt achterstand op nummer zestien Sparta.