Eredivisie-flops: vijf keepers, twee andere Fortunezen, één AZ'er

Eredivisie-flops: vijf keepers, twee andere Fortunezen, één AZ'er

Gepubliceerd: maandag 6 december 2021 om 11:00ma 06-12-2021 om 11:00

Eredivisie-speelronde vijftien zit erop, het was niet het weekend van de keepers. We hebben er voor de wekelijkse floplijst maar liefst vijf geselecteerd.

Maarten Paes (FC Utrecht): Paes is erg talentvol, maar maakt nog te veel fouten. Tegen PSV ging hij behoorlijk in de fout bij de 2-1 en dat valt alleen hem aan te rekenen. Niemand heeft het nog over de wedstrijd tegen Ajax, waarin Paes de absolute uitblinker was.

Etiënne Vaessen (RKC): Weer een keeper, nu die van RKC. Bij de 0-1 van Bruijn na een kwartier spelen zag Vaessen er slecht uit. Het was niet zo slecht als een aantal andere keepers, maar slecht genoeg voor een plek in de floplijst.

Sonny Stevens (Cambuur): Ook collega-doelman Stevens zal speelronde vijftien zo snel mogelijk willen vergeten. Stevens kreeg er zes om zijn oren tegen Vitesse en ging bij de 1-6 van Baden Frederiksen dramatisch in de fout.Ivo Pinto (Fortuna): Door knullig balverlies van hem kon Feyenoord al vroeg in de wedstrijd op voorsprong komen. Het is niet voor het eerst dat Fortuna een tegengoal krijgt door slecht optreden van Pinto, die tegen Feyenoord geen moment in de wedstrijd zat.

Yanick van Osch (Fortuna): Weer een keeper. Ja, Van Osch kreeg er vijf tegen, maar we zeggen er wel meteen bij dat hij in de steek werd gelaten door zijn verdedigers.

Peter Leeuwenburgh (Groningen): Het gaat te ver om dit te kwalificeren als blunder, maar een doelman met de lengte en status van Leeuwenburgh mag zo'n schot van Mees de Wit wel tegenhouden. 

Nikos Michelis (Willem ll):
We noemen Michelis, maar alle verdedigers van Willem ll hadden een plek in de floplijst kunnen krijgen. Michelis zat er een aantal keren behoorlijk naast tegen Ajax.

Deroy Duarte (Fortuna):
Een van de slechtsten aan Fortuna-zijde. Duarte liet zich bij een corner tot twee keer toe kloppen door Bryan Linssen, niet de grootste op het veld. Duarte leek bij vlagen met zijn ziel onder zijn arm te lopen.Tom Beugelsdijk (Sparta):
Gaf na afloop toe dat hij een dramatische wedstrijd heeft gespeeld en daar zijn we het volmondig mee eens. Beugelsdijk was verantwoordelijk voor twee van de drie tegengoals van Sparta.

Godfried Roemeratoe (Willem ll): Ook Roemeratoe zal de wedstrijd tegen Ajax snel willen vergeten. Hij liet een paar keer zijn man lopen en daardoor kon Ajax gevaarlijk worden.

Tijjani Reijnders (AZ): Er bleek uiteindelijk geen vuiltje aan de lucht voor AZ en daarom is de tegengoal onnodig. Reijnders was te traag, verloor de bal en daardoor kon Sparta scoren.

Giannis Masouras (Sparta): Masouras speelde allesbehalve sterk tegen AZ en werd door trainer Henk Fraser al na 45 minuten spelen naar de kant gehaald. Bij de 2-1 van Karlsson zat hij volledig mis, waardoor de aanvaller kon scoren.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Lees meer over: Eredivisie

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws