Slot refereert aan Berghuis na Feyenoord-zege: 'Niet individueel zoals hij deed'

Slot refereert aan Berghuis na Feyenoord-zege: 'Niet individueel zoals hij deed'

Gepubliceerd: maandag 6 december 2021 om 07:12ma 06-12-2021 om 07:12

Arne Slot is trots op het scorend vermogen van Feyenoord. De Rotterdammers maakten zondag tegen Fortuna Sittard vijf goals en leveren met Bryan Linssen de topscorer van de Eredivisie.

Linssen scoorde twee keer en staat na vijftien speelronden op tien doelpunten, één meer dan Ajax-spits Sébastien Haller en ploeggenoot Guus Til. "Het gaat nu opeens veel over de topscorerslijst, maar mij interesseert het echt helemaal niet niet wie de goals maakt", reageert Slot op de persconferentie in De Kuip.

"De jongens scoren door ons spel", vervolgt de Feyenoord-trainer, die refereert aan de naar Ajax vertrokken Steven Berghuis. "Dus niet individueel zoals Berghuis deed, maar nu meer als collectief. Ik snap wel dat spelers zelf misschien meer kijken naar de topscorerslijst."

Met Cyriel Dessers heeft Feyenoord ook nog een doeltreffende spits achter de hand. Slot: "Dessers heeft de pech dat degene die op zijn positie speelt het hartstikke goed doet. Ik zou het ook niet terecht vinden om Linssen na één of twee wedstrijden niet scoren op de bank te zetten. Dat is niet mijn manier van werken."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws