Ten Hag zet Ajax-deur op kier: Als een trainer twijfelt, moet je hem laten gaan

Ten Hag zet Ajax-deur op kier: "Als een trainer twijfelt, moet je hem laten gaan"

06-12-2021 07:43 Laatste update: 12:39
26

Erik ten Hag lijkt bezig aan zijn laatste seizoen als trainer van Ajax. Dat constateren Studio Voetbal-analisten Pierre van Hooijdonk en Theo Janssen. Ten Hag gaf afgelopen week zelf de voorzet in een interview met de schrijvende pers.

Ten Hag werd de laatste weken gelinkt aan Manchester United, maar hield zich nadrukkelijk op de vlakte over zijn toekomst. Afgelopen week liet hij een ambitieus geluid horen. "Ik denk wel dat ik er klaar voor ben. Ik zou die uitdaging graag aangaan, maar ben er niet naar op jacht", liet Ten Hag optekenen.

Van Hooijdonk zou het logisch vinden als Ten Hag naar het buitenland gaat. "Hij heeft het fantastisch gedaan, maar hij heeft daarvoor ook alle middelen gekregen. Marc Overmars heeft het salarishuis in elkaar laten donderen om hem bijvoorbeeld Dusan Tadic en Daley Blind te geven. Ten Hag hoort in de hoogste categorie trainers, maar er zijn ook anderen die dat kunnen."

"Het is zijn vierde seizoen, in het begin hadden we wel kritiek, nu zijn we alleen maar positief", haakt Theo Janssen in bij Studio Voetbal. "Voor een trainer komt er dan een moment om de volgende stap te zetten. Moet je een trainer verleiden om te blijven? Als een trainer twijfelt, moet je hem laten gaan."