Van Basten: 'Nu zit Xavi er in plaats van Koeman, maar er verandert geen moer'

Van Basten: 'Nu zit Xavi er in plaats van Koeman, maar er verandert geen moer'

06-12-2021 08:25 Laatste update: 08:43
66

Marco van Basten meent dat de trainerswissel bij FC Barcelona er niet voor gaat zorgen dat het tij gekeerd wordt in Catalonië. De oud-spits stelt dat het niets uitmaakt wie je momenteel bij Barça op de bank zet.

Xavi Hernández kan in zijn eerste weken als trainer van Barcelona nog niet overtuigen. Tegen Real Betis leed hij zijn eerste nederlaag (0-1). "Barcelona bakt er gewoon niet veel van", steekt Van Basten van wal bij het Ziggo-programma Rondo. "Nu hebben ze Koeman weggestuurd en zit Xavi er, maar er verandert geen moer."

Wedden

Meer odds

De AC Milaan-icoon legt de vinger op de zere plek. "De club is de pineut omdat er in de afgelopen jaren financieel wanbeleid is gevoerd. Daar hebben ze nu mee te maken", zegt hij. "Ze kunnen geen spelers aankopen. Ze hebben vijf of zes jongens van achttien, negentien jaar oud en vijf of zes jongens die versleten zijn of niet meer mee kunnen. Daar moet je het dan mee doen. Het is gedoemd om te mislukken."

Van Basten ziet Memphis Depay worstelen sinds zijn komst naar Barcelona. "Ik denk dat hij het niveau wel aankan, maar hij zit gewoon in een slecht team. Als je bij zo'n grote club moet presteren, is het heel lastig als het team gewoon zwak is. Daar heeft hij geen mazzel mee."