Wijndal en AZ in gesprek: 'Alleen voor een superaanbieding laat ik AZ achter me'

Wijndal en AZ in gesprek: 'Alleen voor een superaanbieding laat ik AZ achter me'

Gepubliceerd: maandag 6 december 2021 om 08:38ma 06-12-2021 om 08:38

Laatste update: maandag 6 december 2021 om 09:12ma 06-12-2021 om 09:12

Owen Wijndal brengt AZ als aanvoerder na een tegenvallende seizoenstart terug naar de subtop. De linksback werd na het vertrek van Teun Koopmeiners captain in Alkmaar en in die rol voelt hij zich goed. 

De linksback stond afgelopen zomer op meerdere lijstjes, waaronder die van Ajax. Van een vertrek kwam het echter niet, terwijl Wijndal zijn generatiegenoten en vrienden Calvin Stengs (OGC Nice), Teun Koopmeiners (Atalanta Bergamo) en Myron Boadu (AS Monaco) wel zag gaan.

Het steekt hem niet dat hij nog in Alkmaar speelt. "Laat dat duidelijk zijn", zegt hij in gesprek met Trouw. "Ik vond en vind het prachtig voor m’n vrienden, heb nog bijna dagelijks contact met Calvin, Myron en Teun, maar ik ben er ook trots op dat ik nu als 22-jarige aanvoerder ben van AZ, dat is toch ook mooi?"

Wijndal stelt dat deze rol hem uitstekend ligt en dat hij zelfs met de clubleiding van AZ praat over een nieuw contract. "We zijn in conclaaf over een vernieuwd contract, dat zijn goeie gesprekken. Want nogmaals, ik hoef niet weg bij deze club. Alleen voor een superaanbieding laat ik AZ achter me. Dat verdient deze club en dat verdien ik."

AZ won dit weekend mede dankzij een dubbelslag van Jesper Karlsson met 3-1 van Sparta. Na een moeizame start van het Eredivisie-seizoen staat AZ nu op de achtste plaats, elf punten achter de traditionele top-drie. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws