Lege stadions kosten Willem II helft van de punten: 'Niemand die ons zetje geeft'

Lege stadions kosten Willem II helft van de punten: 'Niemand die ons zetje geeft'

06-12-2021 11:43
28

Het verbod op publiek bij Eredivisie-wedstrijden heeft erin gehakt bij Willem II, dat donderdagavond voor de achtste keer op rij niet heeft gewonnen in een competitieduel. Het Brabants Dagblad pakt de opvallende cijfers van De Tricolores erbij.

Sinds de stadions weer leeg moesten blijven, verloor Willem II van sc Heerenveen, Go Ahead Eagles en Ajax. Met publiek op de tribunes werden er nog achttien punten uit twaalf wedstrijden gepakt. Ook vorig seizoen presteerden De Tricolores beter met publiek in het stadion: tijdens de thuiswedstrijden tegen Heracles Almelo en RKC Waalwijk mochten er mensen aanwezig zijn en die duels werden allebei gewonnen.

In de afgelopen anderhalf jaar speelde Willem II 49 Eredivisie-duels, waarin evenveel punten werden gepakt. In de zestien wedstrijden mét fans werden 25 punten gepakt, in de overige 33 wedstrijden 24 punten. Het komt neer op gemiddeld 1,56 punt per wedstrijd met toeschouwers en de helft – 0,73 punt per wedstrijd – in een leeg stadion.

Het Brabants Dagblad maakt hieruit op dat het publiek een doorslaggevende factor is in Tilburg. De spelers lijken er ook zo over te denken. "Onze supporters zorgen er normaal voor dat we extra gas kunnen geven, maar nu hebben we niemand die ons op moeilijke momenten een zetje geeft", wordt rechtsbuiten Ché Nunnely geciteerd door het BD, na de 5-0 nederlaag in Amsterdam.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie