'Heerenveen zakte naar 8 miljoen, AZ bood 3,5: daartussen ging het mis'

'Heerenveen zakte naar 8 miljoen, AZ bood 3,5: daartussen ging het mis'

Gepubliceerd: maandag 6 december 2021 om 11:58ma 06-12-2021 om 11:58

Laatste update: maandag 6 december 2021 om 12:48ma 06-12-2021 om 12:48

AZ was in de vorige seizoenen een serieuze titelkandidaat, maar raakte vorig seizoen een half basiselftal kwijt en heeft een pas op de plaats moeten maken. Arno Vermeulen weet dat de Alkmaarders niet de financiële middelen hebben om het vertrek van spelers als Marco Bizot, Jonas Svensson, Teun Koopmeiners, Calvin Stegens en Myron Boadu zomaar op te vangen.

AZ beurde afgelopen zomer bijna vijftig miljoen euro, maar kan niet die volledige opbrengst opnieuw investeren, weet Vermeulen. "Ik hoor allemaal mensen roepen: ze moeten een speler kopen van tien miljoen. Want Ajax heeft het salarisplafond ook opgeblazen en dat was het begin van het succes. Maar AZ heeft een begroting van 28 miljoen...", aldus de chef voetbal van de NOS in Studio Voetbal.

Zo lukte het AZ recentelijk niet om sc Heerenveen-smaakmaker Joey Veerman naar Alkmaar te halen. "Hij kostte tien miljoen en het laatste wat we hoorden, was dat ze gezakt waren tot acht miljoen. En AZ bood volgens mij maximaal 3,5 en daartussen is het uiteindelijk misgegaan."

Desondanks verwacht Vermeulen binnenkort wel inkomende transfers bij de huidige nummer acht van Nederland, met de middelen die AZ heeft. "Max Huiberts (technisch directeur, red.) vertelde dat ze een aanvaller halen. En je moet echt niet uitsluiten dat ze terugkeren naar Heerenveen en nu wél toeslaan. Het zou best kunnen zijn dat Veerman alsnog naar AZ komt, waar hij wel uitstekend past."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Hoe gaat het seizoen van AZ eruitzien?

Alsnog meestrijden om de titel?
3%
Strijden om Europees voetbal
67%
Grauwe middenmoot
30%
(1646 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws