Drastisch besluit Pro League: geen uitfans welkom tot het einde van dit jaar

Drastisch besluit Pro League: geen uitfans welkom tot het einde van dit jaar

Gepubliceerd: maandag 6 december 2021 om 14:45ma 06-12-2021 om 14:45

Laatste update: maandag 6 december 2021 om 14:51ma 06-12-2021 om 14:51

Uitsupporters zijn tot het einde van dit jaar niet welkom bij wedstrijden in de Belgische competitie. Afgelopen weekend ging het bij twee wedstrijden helemaal mis op de tribunes, waardoor de raad van bestuur van de overkoepelende Pro League maandag dit besluit nam.

Bij Beerschot-Antwerp en Standard Luik-Charleroi liep het volledig uit de hand. Supporters van het viertal clubs bestookten elkaar met vuurwerk en betraden het veld. De Belgische competitie vroeg voor dit weekend aan supporters om een mondkapje te dragen tijdens de wedstrijden. De rellen waren een gevolg van deze oproep. Hoewel de Pro League blij is met het feit dat het merendeel van de toeschouwers gehoorzaamden, betreuren ze de incidenten ten zeerste.

'Deze maatregel leidt tot een afkoelingsperiode rond onze wedstrijden en zal, door het tijdelijk stopzetten van busreizen door bezoekende fans, ook impact hebben op de viruscirculatie die we zo kunnen beperken', meldt directeur Pierre François van de Pro League. 'Dat een deel toeschouwers nog steeds geen gehoor wil geven aan herhaaldelijke oproepen van de Pro League én hun eigen clubs, is onbegrijpelijk. Wij verontschuldigen ons voor de taferelen die zich afgespeeld hebben. Wij zitten samen met de clubs en roepen hen op om zo snel mogelijk op te treden tegen deze personen.'

Standard Luik liet eerder op de maandag al weten in te grijpen. Bepaalde vakken in het stadion blijven tot nader order gesloten en daarnaast heeft de club de kaartverkoop voor de komende wedstrijden stilgelegd. Tot de winterstop staan er nog vier speelrondes gepland in de Belgische competitie.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Lees meer over: Jupiler Pro League

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws