Ten Hag wil Antony in de winter niet laten gaan: 'Marc en ik gaan daarover'

Ten Hag wil Antony in de winter niet laten gaan: 'Marc en ik gaan daarover'

Gepubliceerd: maandag 6 december 2021 om 15:47ma 06-12-2021 om 15:47

Laatste update: maandag 6 december 2021 om 16:03ma 06-12-2021 om 16:03

Erik ten Hag wil Antony in de winter koste wat kost behouden. De Ajax-trainer benadrukt te hopen dat de Braziliaan in Amsterdam blijft. Antony zegt momenteel niet bezig te zijn met een transfer.

Op de persconferentie in aanloop naar de Champions League-wedstrijd tegen Sporting Portugal krijgt Ten Hag de vraag waar de toekomst van Antony ligt. "Als het aan mij ligt gaat hij in de winterstop niet weg. Marc (directeur spelersbeleid Marc Overmars, red.) en ik gaan daarover, dus ik hoop dat hij hier blijft", stelt de oefenmeester. "Hij is met zijn dribbels en snelheid altijd gevaarlijk, met of zonder bal. Verdedigingen moeten altijd twee spelers op hem zetten. In grote wedstrijden kan hij uitblinken, staat hij op scherp en maakt hij het verschil."

De Braziliaan meent zelf ook niet bezig te zijn met een vertrek bij Ajax. "Met mijn hoofd zit ik hier, ik ben niet bezig met weggaan. Ik kan me hier verbeteren en richt me op wedstrijden en trainingen. De rest laat ik aan anderen over." De 21-jarige vleugelspeler is dankbaar voor de ontwikkeling die hij doormaakt in Amsterdam. "Ik ben volwassener geworden dankzij het vertrouwen van de staf en mijn medespelers. Iedere keer leer ik weer bij en ik hoop dat ik de vrijheid blijf houden om te doen wat ik doe", besluit hij.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws