Ten Hag onthult: Tadic kampt al sinds bezoek aan Almelo met rugklachten

Ten Hag onthult: Tadic kampt al sinds bezoek aan Almelo met rugklachten

Gepubliceerd: maandag 6 december 2021 om 16:23ma 06-12-2021 om 16:23

Of Dusan Tadic dinsdagavond speelt in de Champions League-wedstrijd tegen Sporting Portugal, is nog onduidelijk. De Servische aanvoerder van Ajax kampt al bijna anderhalve maand met rugklachten, heeft trainer Erik ten Hag maandag onthuld.

De al langer geblesseerde Maarten Stekelenburg, Sean Klaiber en Mohammed Kudus zijn er dinsdag sowieso niet bij, achter de naam van Tadic staat een vraagteken, aldus Ten Hag. "Wat hij precies heeft? Rugklachten sinds de wedstrijd op kunstgras tegen Heracles." Dat duel vond plaats op 30 oktober: in de tussentijd loodste hij Servië naar het WK en speelde hij ook de uitwedstrijd tegen Sparta, waarna hij zich niet bepaald vleiend uitliet over de kunstgrasmat op Het Kasteel.

Ten Hag zal net als in het uitduel met Besiktas aan zijn opstelling sleutelen, al wilde hij tijdens de persconferentie nog niet ingaan op specifieke namen. "Of Onana het doel gaat verdedigen? Dat zullen jullie morgen (dinsdag, red.) zien..." Ook over Jurriën Timber houdt Ten Hag zich op de vlakte: de centrale verdediger staat op scherp. "Als ik daar een antwoord op geef, dan weet je al wat ik morgen ga doen."

De nummers één en twee van Champions League-groep C trappen dinsdag om 21.00 uur af. Ajax kan als eerste Nederlandse club ooit een perfecte serie neerzetten in de groepsfase van het miljardenbal.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Wat wordt Ajax-Sporting?

Ajax wint
77%
Sporting wint
10%
Gelijkspel
13%
(2628 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws