Van Marwijk en VAE plaatsen zich ondanks nederlaag voor kwartfinale

Van Marwijk en VAE plaatsen zich ondanks nederlaag voor kwartfinale

Gepubliceerd: maandag 6 december 2021 om 18:47ma 06-12-2021 om 18:47

Bert van Marwijk en zijn Verenigde Arabische Emiraten staan in de kwartfinale van de Arab Cup, een toernooi voor Arabische landen. Een 1-0 nederlaag tegen Tunesië was toch voldoende om door te gaan.

Overwinning op Mauritanië (1-0) en Syrië (2-1) leken genoeg te zijn voor de volgende ronde, maar zeker was het nog niet helemaal voor Van Marwijk en de zijnen. Na negentig minuten was dat nog steeds niet zo: Tunesië won met 1-0 dankzij een knappe solo van Youssef Msakni en de afronding van Seifeddine Jaziri, maar er kwam goed nieuws vanaf het andere veld.

Daar verloor Syrië namelijk van Mauretanië en dus gaan de Emiraten als nummer twee van hun poule door naar de kwartfinale. Daarin zal het uitkomen tegen Qatar, het gastland van de Arab Cup en uiteraard ook het gastland van het WK van eind 2022. Voor dat toernooi hoopt Van Marwijk zich nog te gaan plaatsen.

Dat kan niet op de Arab Cup, maar wel tijdens de Aziatische WK-kwalificatie. De Verenigde Arabische Emiraten staan derde in hun poule en moeten die plek minstens behouden. Dan spelen ze een play-off tegen de nummer drie uit de andere kwalificatiegroep en na winst zou de Nederlander met zijn ploeg via een intercontinentale play-off nog naar het WK kunnen gaan.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws