Lewandowski wordt 'niet warm' van Messi-suggestie: 'Zou willen dat hij oprecht is'

Lewandowski wordt 'niet warm' van Messi-suggestie: 'Zou willen dat hij oprecht is'

06-12-2021 23:54 Laatste update: 07-12-2021 15:31
102

Robert Lewandowski is erg teleurgesteld dat hij vorige week naast de Ballon d'Or greep. De Poolse spits werd tweede achter Lionel Messi. Lewandowski voelde zich naar eigen zeggen 'hulpeloos'.

Maandag reageert de doelpuntenmaker van Bayern München bij Sportowy voor het eerst op de Ballon d'Or-uitreiking. "Ik was verdrietig, dat zal ik niet ontkennen. Ik kan niet zeggen dat ik gelukkig was, ik voelde me hulpeloos. Ik was zo dichtbij en concurreerde met Messi..."

Lewandowski vindt het bijzonder dat hij met de Argentijnse vedette mocht strijden om de gouden bal. "Ik respecteer hem, net als alle dingen die hij bereikt heeft. Ik vindt het überhaupt bijzonder dat ik met hem kon duelleren, maar toch baalde ik flink. Het was goed dat we die week geen midweekse wedstrijd hadden met Bayern."

Messi kwam met het idee om de Ballon d'Or van 2020 toch nog aan Lewandowski uit te reiken. Volgens de aanvaller van Paris Saint-Germain verdient Lewandowski de prijs, die door de coronapandemie niet werd uitgereikt. "Van dat idee word ik niet echt enthousiast", stelt de 128-voudig international. "Ik zou willen dat Messi oprecht is, geen loze woorden."