Groot nieuws vanaf Het Kasteel: Sparta breekt per direct met Van Stee

Groot nieuws vanaf Het Kasteel: Sparta breekt per direct met Van Stee

Gepubliceerd: dinsdag 7 december 2021 om 09:06di 07-12-2021 om 09:06

Laatste update: dinsdag 7 december 2021 om 09:14di 07-12-2021 om 09:14

Sparta breekt per direct met Henk van Stee. Op Het Kasteel is een onwerkbare situatie ontstaan en de technisch directeur wordt daar verantwoordelijk voor gehouden.

Sparta meldt dat 'in onderling overleg is besloten dat het voor de club het beste is als de wegen zich scheiden'. De club zegt behoefte te hebben aan rust en duidelijkheid, nu zo'n twintig medewerkers zich bij RTV Rijnmond hebben uitgesproken tegen de werkwijze van de technisch directeur.

Volgens hen was er een 'beklemmende situatie' ontstaan bij Sparta, met name in de jeugdopleiding. Van Stee keerde in 2018 terug op Het Kasteel. Sindsdien zou er sprake zijn geweest van een gespannen sfeer. De goede resultaten van de laatste jaren maskeerden die onvrede, maar dit seizoen zit de klad erin. Vorige week bereikten de spanningen tussen Van Stee en algemeen directeur Manfred Laros het kookpunt.

"Alles wat ik doe is in het belang van de club. Ik heb niets te verbergen", toonde Van Stee zich maandag nog strijdbaar. "Als de club wordt doorgelicht, dan wel met naam en toenaam en niemand anoniem. Met open vizier. Want dan komen de feiten boven water en zullen jullie zien dat ik gelijk heb."

Sparta kondigt op de clubsite aan in gesprek te gaan met de medewerkers, 'om duidelijkheid te geven en vragen te beantwoorden'.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws