Breaking news

Bericht vanuit Amsterdam: Eriksen traint voorlopig met Jong Ajax mee

Carragher opent aanval op Everton: 'Het is niet alleen de schuld van Brands'

Carragher opent aanval op Everton: 'Het is niet alleen de schuld van Brands'

Gepubliceerd: dinsdag 7 december 2021 om 10:22di 07-12-2021 om 10:22

Laatste update: dinsdag 7 december 2021 om 10:28di 07-12-2021 om 10:28

Liverpool-icoon Jamie Carragher haalt stevig uit naar Everton. Volgens de oud-voetballer is de steenrijke eigenaar Farhad Moshiri verantwoordelijk voor de sportieve crisis op Goodison Park - en niet alleen Marcel Brands.

Brands stapte afgelopen weekend op door een onoverkomelijk verschil van inzicht met de clubleiding en manager Rafa Benitez. Carragher constateert dat er iets goed mis is met Everton. "Onder David Moyes zou het niet zover komen, toen had Everton iets speciaals. Ze stonden ergens voor. Daarna kwam Moshiri en kijk hoeveel managers hij heeft versleten. Hij is nu toe aan zijn derde technisch directeur", zegt hij bij Sky Sports.

Everton heeft de brandende ambitie om de Engelse top te bestormen, maar ook dit seizoen wil het niet lukken. De nummer twaalf van de Premier League won maandagavond wel van Arsenal (2-1). Carragher: "Moshiri is de man met het geld. Ze zijn bang om tegen hem in te gaan, maar hij heeft geen idee wat hij doet. Dat is het grote probleem. Hij heeft het geld, maar hij heeft totaal geen voetbalexpertise."

Dat Brands als director of football verantwoordelijk was, vindt Carragher te makkelijk. "Het is niet alleen zijn schuld. Everton heeft 58 spelers aangetrokken sinds de komst van Moshiri. Het is uitgesloten dat Brands al die spelers heeft aangetrokken. Ik verdedig hem niet, maar ik weet zeker dat de managers niet zijn keuze waren. En de meeste spelers heeft hij ook niet gehaald. Hij was als technisch directeur belangrijk voor PSV, maar bij Everton had hij niet de leiding."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws