Fraser twijfelt over positie bij Sparta: Het is een emotionele dag voor mij

Fraser twijfelt over positie bij Sparta: "Het is een emotionele dag voor mij"

Gepubliceerd: dinsdag 7 december 2021 om 11:45di 07-12-2021 om 11:45

Henk Fraser twijfelt na het vertrek van Henk van Stee over zijn positie bij Sparta. Het is een 'emotionele dag' voor de trainer, vertelt hij aan het Algemeen Dagblad.

De laatste dagen barstte de bom op Het Kasteel: Van Stee meldde zich ziek na een frontale botsing met algemeen directeur Manfred Laros en zo'n twintig anonieme medewerkers uitten harde kritiek. Sparta besloot de technisch directeur dinsdagochtend de wacht aan te zeggen. Daardoor is ook de positie van Fraser onzeker geworden.

Fraser en Van Stee waren twee handen op één buik. "Henk heeft veel voor mij betekend bij Sparta. Het is een emotionele dag voor mij", zegt de trainer tegen het AD. "Hoe ik nu ga handelen, daar ben ik nog niet uit. Ik wil eerst met Henk spreken, dan met de spelersgroep en dan met algemeen directeur Laros. Ik zal dan in het belang van Sparta een beslissing nemen."

Fraser liet zich afgelopen vrijdag al uit over een mogelijke breuk tussen Van Stee en Sparta. "Ik ben naar Sparta gekomen op basis van de ideeën van Henk", zei hij tegen RTV Rijnmond. "Ik sta wel voor een dilemma als het misgaat. Dan moet ik mezelf afvragen: is mijn loyaliteit naar Henk net zo groot als die naar de spelersgroep?"

Van Stee was sinds 2018 technisch directeur van Sparta, dat op voorspraak van hem Fraser naar Het Kasteel haalde. Sinds dit seizoen combineert de oud-verdediger het trainerschap bij Sparta met de rol van assistent-bondscoach bij het Nederlands elftal.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws