'Ajax wil vaste bankzitter van Manchester United vanaf januari huren'

'Ajax wil vaste bankzitter van Manchester United vanaf januari huren'

07-12-2021 12:10 Laatste update: 12:22
93

Ajax heeft belangstelling voor Manchester United-doelman Dean Henderson. Dat meldt Manchester Evening News dinsdag. De Amsterdammers willen hem in januari huren.

Edwin van der Sar, algemeen directeur van Ajax en oud-doelman van United, is een 'groot bewonderaar' van Henderson, klinkt het. De 24-jarige Engelsman is de huidige stand-in van David De Gea. Achttien maanden geleden zou Ajax ook al hebben geïnformeerd. Dat leverde toen niets op.

Henderson maakte in het seizoen 2019/2020 veel indruk als huurling van Sheffield United. Hij ging vervolgens voor zijn kans bij Manchester United, maar De Gea kreeg de voorkeur van Ole Gunnar Solskjaer. Ook opvolger Ralf Rangnick maakte afgelopen weekend bij zijn vuurdoop tegen Crystal Palace (1-0) die keuze. De verwachting is dat Henderson woensdagavond wel een basisplaats krijgt in het Champions League-duel met Young Boys.

Het is nog de vraag of Ajax doorpakt voor Henderson. Veel zal afhangen van de beslissing van Andre Onana. De veelbesproken keeper wil zijn aflopende contract niet verlengen en bevestigde twee weken geleden dat hij vrijwel zeker bezig is aan zijn laatste seizoen in Amsterdam. Internazionale gaat hem vermoedelijk transfervrij overnemen, al is er een kans dat Onana al in januari vertrekt.

Remko Pasveer is dit seizoen de nummer één van trainer Erik ten Hag, nadat Maarten Stekelenburg een blessure opliep die hem de rest van het seizoen aan de kant houdt. Ajax en Manchester United deden anderhalf jaar geleden voor het laatst zaken, toen Donny van de Beek naar Engeland vertrok.