Breaking news

Bericht vanuit Amsterdam: Eriksen traint voorlopig met Jong Ajax mee

PSV en De Graafschap maken samenwerking bekend: gedeelde jeugdscouting

PSV en De Graafschap maken samenwerking bekend: gedeelde jeugdscouting

Gepubliceerd: dinsdag 7 december 2021 om 13:29di 07-12-2021 om 13:29

PSV en De Graafschap hebben dinsdag bekend gemaakt dat zij gaan samenwerken op het gebied van jeugdscouting. De overeenkomst werd voorafgaand aan de wedstrijd tussen Jong PSV en De Graafschap (2-3) bevestigd.

De twee clubs gaan gebruik maken van elkaars kennis op het gebied van jeugdscouting. Op die manier hopen PSV en De Graafschap dat talent niet verloren gaat. "Dat gebeurt in Nederland helaas nog te vaak", zegt Ernest Faber (foto boven), hoofd jeugdopleiding van de Eindhovenaren. "In onze ogen is iedereen uniek en door deze samenwerking kunnen we onze spelers nog beter maatwerk bieden."

Zowel PSV als De Superboeren profiteren van de samenwerking, denkt Faber. "Door intensiever samen te werken denken we beide jeugdopleidingen te kunnen voorzien van de meest beloftevolle talenten, de jeugdscouting naar een hoger niveau te tillen en een efficiëntere invulling van onze teams te bewerkstelligen."

Er zal in eerste instantie op het gebied van jeugdscouting samengewerkt worden, maar er zijn ook mogelijkheden om die te verbreden naar technisch- en organisatorisch gebied. Dat valt te lezen in het statement dat door PSV en De Graafschap naar buiten is gebracht.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws