Fraser neemt 'beslissing op gevoel' bij Sparta: 'Wil eerst een gesprek met Henk'

Fraser neemt 'beslissing op gevoel' bij Sparta: 'Wil eerst een gesprek met Henk'

Gepubliceerd: dinsdag 7 december 2021 om 15:50di 07-12-2021 om 15:50

Henk Fraser neemt geen emotionele beslissingen bij Sparta Rotterdam. De oefenmeester onderhield een goede relatie met de vertrokken Henk van Stee, waardoor alle ogen nu op de toekomst van Fraser gericht zijn.

Sparta brak eerder op de dinsdag met Van Stee, waardoor de positie van Fraser onzeker is. De 55-jarige trainer neemt op korte termijn geen besluit of hij Sparta trouw blijft. "Wat mezelf betreft, wil ik in heel veel dingen minder impulsief reageren. Het is logisch om nu eerst met drie partijen in gesprek te gaan", zegt hij in gesprek met De Telegraaf.

"Eerst met Henk (Van Stee, red.), face-to-face, want vandaag (dinsdag, red.) hebben we een vrije dag", vervolgt Fraser, die daarna met de spelersgroep in gesprek wil. "En met Manfred (Laros, algemeen directeur, red.) zal ik uiteraard ook gaan zitten. Dat zal bepalend zijn voor welke kant we met zijn allen opgaan en invloed hebben op mijn nabije toekomst." 

De geruchten gaan dat Fraser loyaal aan Van Stee zal zijn en vertrekt, mede vanwege zijn baan als assistent-trainer bij het Nederlands elftal. Die gedachtegang wuift Fraser weg. "Dat vinden anderen misschien de makkelijkste keuze, maar ik sta er niet om bekend altijd de makkelijkste keuze te maken. Ik neem mijn beslissingen altijd op basis van gevoel, niet om wat anderen ervan vinden. Ik doe wat m’n hart me ingeeft. Als je dan kijkt naar Sparta, dan wil ik eerst een goed gesprek met Henk, de spelersgroep en Manfred.

Fraser stelt de gesprekken 'blanco' in te gaan. "Je hebt altijd voors en tegens en meningen boeien me niet zo. Niet dat ik er schijt aan heb, maar uiteindelijk moet ík er vrede mee hebben en mezelf in de spiegel kunnen aankijken, omdat er wel of geen basis is om door te gaan met elkaar."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws