Ajax O18 vergeet goede voorbeeld te geven en ligt uit de Youth League

07-12-2021 16:20 Laatste update: 16:21
88

Ajax O18 heeft woensdagmiddag met 2-3 verloren van de leeftijdsgenoten van Sporting Portugal. Amourricho van Axel Dongen zette Ajax binnen het halfuur op een comfortabele voorsprong, maar de bezoekers voltooiden in de tweede helft de comeback.

Na 23 minuten opende Van Axel Dongen de score via de strafschopstip. Nog geen twee minuten later vond hij opnieuw het net, waardoor de wedstrijd al voor rust gespeeld leek. Niets bleek minder waar. Al helemaal niet toen Sporting voor rust voor de aansluitingstreffer tekende.

Ajax O18 werd in de tweede helft met de rug tegen de muur gedrukt. Twintig minuten voor tijd viel de gelijkmaker. Camará Lamba zorgde in minuut 87 voor de 2-3, waardoor de talenten van Ajax uit de Youth League liggen. Sporting komt door de zege op De Toekomst op elf punten, terwijl Ajax op tien blijft steken. Borussia Dortmund heeft er eveneens tien, maar met een beter resultaat. Het doelpunt van Lamba is Ajax O18 fataal geworden.