'Overmars en Van der Sar waren niet verrast, dat kenmerkt ontwikkeling van Ajax'

'Overmars en Van der Sar waren niet verrast, dat kenmerkt ontwikkeling van Ajax'

Gepubliceerd: dinsdag 7 december 2021 om 18:12di 07-12-2021 om 18:12

Dani was in september aanwezig bij de eerste Champions League-wedstrijd tussen Ajax en Sporting Portugal, waar hij werd verrast door Edwin van der Sar en Marc Overmars. Volgens de Portugese oud-voetballer is de houding van de directeuren kenmerkend voor de ontwikkeling van de Amsterdammers.

Dani heeft een verleden bij zowel Sporting als Ajax. Hij ziet dat de Nederlandse kampioen grote stappen zet. "Ajax is altijd de club van mooi voetbal geweest, maar de laatste jaren worden ook echt weer aansprekende resultaten gehaald", zegt hij tegen de NOS. "Daardoor is het zelfvertrouwen en de bluf terug die Ajax zo kenmerkt. Bij Sporting-Ajax in Lissabon zat ik op de tribune met Edgar Davids, tussen de directie van Sporting en de Ajax-directie, Marc Overmars en Edwin van der Sar."

"Wat me opviel: Overmars en Van der Sar waren overtuigd van een goed resultaat, ze dachten echt dat ze gingen winnen", aldus de voormalige middenvelder, die tussen 1996 en 2000 voor Ajax speelde. "Ik had de mensen in Portugal wel gewaarschuwd voor Ajax, maar toch was ik verbaasd over de uitslag (1-5, red.). Maar Overmars en Van der Sar niet, dat kenmerkt toch de ontwikkeling van de club de laatste jaren."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws