Mbappé: 'Ik was beetje teleurgesteld door afgeketste transfer naar Real Madrid'

Mbappé: 'Ik was beetje teleurgesteld door afgeketste transfer naar Real Madrid'

Gepubliceerd: dinsdag 7 december 2021 om 18:44di 07-12-2021 om 18:44

Kylian Mbappé erkent dat de teleurstellingen van afgelopen zomer hard bij hem aankwamen. De aanvaller van Paris Saint-Germain was met een gemiste penalty verantwoordelijk voor de uitschakeling van Frankrijk op het EK, waarna ook een transfer naar Real Madrid afketste.

"Als je tegen een muur aanloopt, en dat was de uitschakeling op het EK, dan stel je jezelf vragen. Waarom ging het niet goed?", vertelt Mbappé in gesprek met Thierry Henry voor Amazon Prime. Tegelijkertijd speelden ook de perikelen rond een mogelijke transfer naar de Spaanse grootmacht. "Ik heb veel met mijn vader en moeder gepraat. Ik wilde vertrekken, maar zij vroegen mij om me te focussen op mijn prestaties. Misschien stak ik te veel energie in andere dingen."

Mbappé probeerde zich over zijn teleurstelling heen te zetten, nadat PSG hem niet liet gaan. "Het beste antwoord dat ik kon geven was op het veld. Mensen betalen voor een kaartje, zij geven niet om mijn humeur, dat ik weg wil of een penalty heb gemist. Zij komen om de nummer zeven van PSG in actie te zien en om te kijken wat hij kan."

Dat hij niet naar Real Madrid kon deed desondanks pijn, erkent de 22-jarige aanvaller. "Maar wat er ook gebeurt, ik speel bij een grote club. Mensen vroegen mij of ik niet heel teleurgesteld was. Ja, in het begin wel een beetje. Dat is normaal, als je wil vertrekken. Maar ik zit nu ook niet bij een amateurclub. Ik zit bij een club die de Champions League wil winnen. Ik ben een Parijzenaar en heb het hier uitstekend, maar ik wil ook iets nieuws ontdekken."

Niets lijkt een transfer naar Real Madrid in de weg te staan volgende zomer, aangezien zijn contract afloopt. Mbappé mag vanaf januari met andere clubs onderhandelen.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws