Leipzig recht in leeg stadion de rug na trainersontslag, einde verhaal Club Brugge

Leipzig recht in leeg stadion de rug na trainersontslag, einde verhaal Club Brugge

07-12-2021 20:34
9

De eerste eindstand van de poulefase van dit Champions League-seizoen is al bekend. RB Leipzig heeft zich op de vroege dinsdagavond verzekerd van Europa League-voetbal na de winterstop, na een zege op Manchester City, de winnaar van Poule A.

RB Leipzig-Manchester City 2-1
The Citizens waren al zeker van plek één en speelden met onder meer Nathan Aké en reservedoelman Zack Steffen. De Amerikaanse vervanger van eerste keus Ederson moest na één kwart vissen: Dominik Szoboszlai werd de diepte in gestuurd door Konrad Laimer, omspeelde Steffen en zorgde toch nog voor gejuich in de lege Red Bull Arena.

Wedden

Meer odds

Manchester City werd gevaarlijk via Kevin De Bruyne en zag Phil Foden de paal raken, maar liep twintig minuten voor tijd tegen de 2-0 aan. Emil Forsberg bracht André Silva in stelling en de Portugees schoot hard raak. Niet lang daarna kopte Riyad Mahrez knap binnen op aangeven van Oleksandr Zinchenko, maar het bleef bij 2-1 voor de ploeg van interim-trainer Achim Beierlorzer. City eindigde zelfs met zijn tienen, na een domme natrapactie van Kyle Walker.

Paris Saint-Germain – Club Brugge 4-1
Ook PSG wist van tevoren al dat het door was, terwijl Club Brugge een resultaat moest behalen én moest hopen op een misstap van Leipzig. Na vijf minuten werd echter al duidelijk dat Blauw-Zwart bezig was aan een kansloze missie. Kylian Mbappé schoot na een halve redding van Simon Mignolet de bliksemsnelle 1-0 binnen en scoorde vrijwel direct daarna nog eens, na een ingenieus passje van Ángel Di María.

Mbappé bereidde nog voor rust met een demarrage de 3-0 van Lionel Messi voor. Mats Rits redde de eer nog voor Noa Lang, Ruud Vormer en de zijnen, maar Messi had het laatste woord: de Argentijn mocht in het slotkwartier aanleggen vanaf de penaltystip, liet Mignolet kansloos en bepaalde de eindstand op 4-1.