Gemengde gevoelens voor Van der Sar: Heel zuur, met name voor ons

Gemengde gevoelens voor Van der Sar: "Heel zuur, met name voor ons"

07-12-2021 20:56 Laatste update: 21:05
5

Ajax-directeur Edwin van der Sar heeft de balans alvast opgemaakt, met het einde van de Champions League-poulefase in zicht. De oud-keeper heeft genoten van de tot dusver soepel verlopen Europese campagne, al was het tot nu toe niet alleen rozengeur en maneschijn voor Ajax.

Ajax is na vijf zeges op rij al zeker van poulewinst en kan tegen Sporting Portugal de allereerste Nederlandse club worden die het volle pond behaalt in een Champions League-poulefase. "Daar hebben we lang naar gestreefd: Europees aanhaken en bij blijven. Drie jaar geleden hebben we dat gedaan als een mooie verrassing (plaatsing voor de halve finales in 2018/2019, red.)", aldus Van der Sar in gesprek met RTL. Dit seizoen is het Ajax opnieuw gelukt, nadat het in de vorige twee seizoenen misging in de poulefase. "Dat deed pijn, bijvoorbeeld door de wedstrijd tegen Chelsea (4-4 in november 2019, red.). We zijn blij dat het niet aankomt op de laatste wedstrijd."

De poulefase wordt echter afgesloten in een lege Johan Cruijff Arena. Een dieptepunt is dat je weer in een leeg stadion speelt. "Natuurlijk zitten we in een epidemie, maar ik vind dat het voetbal hard gestraft wordt", aldus Van der Sar, die ook baalt van de kwestie-Andre Onana: de sluitpost is weer speelgerechtigd na een lange dopingschorsing, maar gaat Ajax hoogstwaarschijnlijk transfervrij verlaten. "Het doet pijn wat er gebeurd is. Hij mag weer voetballen, maar heeft ook negen maanden niet mogen voetballen. We zijn er niet uitgekomen met hem. Dat is heel zuur, met name voor ons."

De naderende contractverlenging van collega Marc Overmars is dan wel weer een opsteker voor Van der Sar, die zelf ook van plan blijft om zich voor langere tijd aan Ajax te verbinden. "Wat er de afgelopen tien jaar is gebeurd, ik vind het wel heel gaaf om daar onderdeel van te zijn. Ik heb nog twee jaar en ik heb het hier goed naar mijn zin", aldus de oud-doelman. "Mijn kinderen zijn wel een beetje uitgewaaierd, dus wie weet zal het moment vast nog wel een keer komen, maar ik denk dat we nog niet klaar zijn bij de club hier."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie