Perfecte coëfficiëntenavond voor Nederland door topprestatie Ajax en hulp Atlético

Perfecte coëfficiëntenavond voor Nederland door topprestatie Ajax en hulp Atlético

08-12-2021 08:00
117

Nederland heeft zijn virtuele zesde plek op de coëfficiëntenranglijst behouden, na een Champions League-avond die niet beter had kunnen verlopen. Na Ajax' thuiszege op Sporting Portugal staan we voor dit seizoen al op een score van liefst 13.000 en zouden we op 40.200 uitkomen, als we alvast naar volgend seizoen kijken: FC Porto is bovendien gesneuveld.

Doordat Ajax ook zijn zesde pouleduel heeft gewonnen, was al duidelijk dat Nederland voorlopig boven Portugal zou blijven staan, ongeacht het resultaat van FC Porto-Atlético Madrid. Dat resultaat is overigens in het voordeel van Nederland uitgevallen: Os Dragões begonnen de avond als nummer twee in de poule, maar zijn gepasseerd door Atlético/AC Milan en gaan als nummer drie de Europa League-in, zonder bonus.

De virtuele coëfficiëntenranglijst 2022/2023
6. Frankrijk 42.415
7. NEDERLAND 40.200
8. Portugal 38.716

Nederland is in elk geval 48 uur lang veilig, nu is het afwachten wat Benfica woensdag doet, op een Champions League-avond waarin Serdar Gözübüyük, scheidsrechter bij Zenit Sint-Petersburg – Chelsea, de enige Eredivisie-afvaardiging is. O Glorioso staat er uitstekend voor en kan na Sporting de tweede Portugese Champions League-overwinteraar worden. In dat geval moet Benfica zelf zien te winnen van Dinamo Kiev en hopen op hulp van Bayern München tegen FC Barcelona. Portugal gaat Nederland woensdag niet inhalen, maar kan wel weer flink inlopen.

Dat hoeft overigens ook nog geen ramp te zijn: donderdagavond is Nederland voor de zesde en voorlopig laatste keer dit seizoen met zijn vieren tegen Portugal. Kunnen PSV, Feyenoord, AZ en Vitesse ervoor zorgen dat Nederland als virtuele nummer zes van Europa Oud en Nieuw kan vieren of verpest Sporting Braga ons Kerstdiner alsnog? Eén ding is zeker: één fijn e avond achter de rug, hopelijk volgen er dit jaar nog twee!

Bron: Bert Kassies

(Hein Nooijens/VoetbalPrimeur)

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie