Portugal erkent meerdere in Ajax: 'Sporting had opnieuw geen tegengif'

Portugal erkent meerdere in Ajax: 'Sporting had opnieuw geen tegengif'

Gepubliceerd: woensdag 8 december 2021 om 06:00wo 08-12-2021 om 06:00

Sporting Portugal erkent zijn meerdere in Ajax, aldus de Portugese media. De Amsterdammers hebben dinsdagavond geschiedenis geschreven door ook de zesde groepswedstrijd te winnen, als eerste Nederlandse club.

Na de 1-5 in Lissabon werd het dinsdag 4-2 voor Ajax, dat een perfecte score heeft gehaald in de groepsfase. 'Sporting had opnieuw geen tegengif tegen Ajax, ondanks de verschillende wisselingen in de basiself', schrijft Record.

'Trainer Rúben Amorim zag zijn ploeg goed voor de dag komen in de eerste helft, maar sommige fouten waren kostbaar. Ajax creërde meer gevaar wanneer het druk zette en profiteerde van het balverlies van Gonçalo Inácio en Nuno Santos bij de 2-1. Sporting deed nog iets terug met de bomba van Tabata, maar Ajax maakte er alsnog 4-2 van. Ajax schrijft historie door als eerste Nederlandse club achttien punten te halen in de groepsfase van de Champions League.'

'Sporting presenteerde zichzelf met zeven nieuwe spelers, maar bleek alsnog in de minderheid', aldus A Bola. 'Na de goals van Ajax probeerden de Portugezen nog iets terug te doen. Zonder succes, het werd in de tweede helft 4-2. Maar er stond niets meer op het spel, omdat beide ploegen al door zijn in de Champions League.'

Sporting had zich tegen Borussia Dortmund al geplaatst voor de volgende ronde. 'Sporting had zich al gewapend tegen Ajax door de volgende ronde al te halen', lijkt Correio da Manhã zich gelukkig te prijzen.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws