Vitesse dreigt technisch directeur Spors na anderhalf jaar te verliezen

Vitesse dreigt technisch directeur Spors na anderhalf jaar te verliezen

Gepubliceerd: woensdag 8 december 2021 om 22:36wo 08-12-2021 om 22:36

Laatste update: woensdag 8 december 2021 om 23:24wo 08-12-2021 om 23:24

Vitesse moet rekening houden met een vertrek van Johannes Spors. De 39-jarige technisch directeur staat in de serieuze belangstelling van Genoa. Een overgang naar Italië is zelfs al in de afrondende fase, zeggen bronnen tegen VoetbalPrimeur.

Spors, die niet wil reageren, staat open voor Genoa, dat wel langs Vitesse zal moeten. De club wil eveneens niet reageren op de situatie. Zeker is dat Spors de topkandidaat is bij de nummer negentien van de Serie A.

Genoa wil doorpakken en heeft Spors uitgenodigd om aanstaande vrijdag bij de derby tegen Sampdoria te zijn. De club wil hem zo snel mogelijk aanstellen en is daarover in gesprek met Vitesse. Hoewel Spors Vitesse niet zomaar zal willen verlaten, verwachten goed geïnformeerde bronnen dat het wel goedkomt.

Genoa wil schoon schip maken na de overname van de club, die sinds kort in handen is van 777 Partners. Het Amerikaanse investeringsbedrijf wil de club nieuw leven inblazen, moderniseren en internationaal aantrekkelijker maken. Daar hoort een nieuw technisch beleid bij en daar moet Spors voor aangetrokken worden. Ook de nieuwe hoofdtrainer Andriy Shevchenko past in het profiel van de eigenaren. Genoa moet over een paar jaar structureel meedoen om Europees voetbal.

Spors werd vorig jaar maart aangesteld als technisch directeur bij Vitesse. Hij heeft in Arnhem nog een contract tot 2024.

(Tim van Duijn/VoetbalPrimeur)

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws