Ajax maakt nieuw contract Overmars officieel: 'Ik ben voorlopig nog niet klaar'

Ajax maakt nieuw contract Overmars officieel: 'Ik ben voorlopig nog niet klaar'

08-12-2021 08:35 Laatste update: 08:45
46

Ajax heeft woensdagochtend de contractverlenging van Marc Overmars officieel gemaakt. 'Some movies are worth watching twice', laat de Amsterdamse club met een knipoog weten.

Enkele uren voor de Champions League-wedstrijd van Ajax tegen Sporting Portugal lekte per ongeluk een video uit, waarin het nieuwe contract van Overmars werd aangekondigd. Woensdag om 9.30 uur kwam Ajax alsnog met de officiële bevestiging: de directeur voetbalzaken blijft tot medio 2026 in Amsterdam.

"Ik heb het nog steeds erg naar mijn zin en haal veel voldoening uit mijn werk", reageert Overmars, die in 2012 terugkeerde bij Ajax, op de clubsite. "De samenwerking met mijn collega-directieleden is erg goed, net als met de mensen op de Toekomst met wie ik samenwerk op het gebied van scouting, jeugd, transfers en dergelijke. Ik heb het gevoel dat ik voorlopig nog niet klaar ben bij Ajax, dus ik ga hier graag nog door."

De oude termijn van Overmars liep tot en met november 2024. Leen Meijaard, voorzitter van de raad van commissarissen, zegt 'erg blij' te zijn met de Ajax-directeur. "De prestaties van de onder zijn verantwoordelijkheid samengestelde A-selectie springen natuurlijk het meest in het oog. Het team speelt onder leiding van de door Marc aangestelde Erik ten Hag attractief en is succesvol, zowel nationaal als internationaal."

"Maar wij zien ook de goede ontwikkeling bij andere voetbaltechnische zaken. Met Marc in het directieteam denken wij dat de stijgende lijn die onze ambitieuze club enkele jaren geleden heeft ingezet, verder doorgetrokken kan worden", aldus Meijaard.