Tadic vol lof in Engeland: Ik denk dat dit Ajax beter is dan ons elftal uit 2019'

Tadic vol lof in Engeland: "Ik denk dat dit Ajax beter is dan ons elftal uit 2019'

08-12-2021 09:30
56

Ajax is op dit moment beter dan het team dat in 2019 bijna de finale van de Champions League haalde. Dat concludeert Dusan Tadic in een interview met The Telegraph.

Ajax plaatste zich dinsdagavond met achttien punten voor de achtste finales van de Champions League. Voor Tadic is het aanleiding om eens flink de loftrompet te steken in Engeland. "Ik denk dat dit team beter is dan ons elftal uit 2018/2019", zegt de 33-jarige aanvoerder tegen The Telegraph. "We hebben de afgelopen maanden flinke stappen voorwaarts gezet."

"Het blijft lastig om teams te vergelijken", voegt Tadic eraan toe. "In 2019 waren we ook heel goed, maar we hebben nu andere spelers, met andere karakters. Twee jaar terug waren we misschien nog een beetje naïef. Nu hebben we echt taaie spelers, mentaal sterke spelers ook. We hebben meerdere Zuid-Amerikanen. Dat zijn echte vechters. Wat dat betreft is dit elftal meer streetwise, gewiekster."

Tadic bleef in de laatste groepswedstrijd tegen Sporting Portugal (4-2) negentig minuten op de bank. Ajax was al groepswinnaar, waardoor het niet nodig was om risico's te nemen met de Serviër, die kampt met lichte rugklachten.