Sporting Portugal neemt verlies in Amsterdam: Ajax heeft ons vermoord

Sporting Portugal neemt verlies in Amsterdam: "Ajax heeft ons vermoord"

08-12-2021 09:58
37

Ajax heeft Sporting Portugal 'vermoord', concludeert Rúben Amorim na de 4-2 nederlaag van zijn ploeg. De Sporting-trainer is desondanks niet ontevreden.

Amorim koos in de Johan Cruijff Arena voor een B-ploeg met een aantal tieners. Het bleek niet genoeg om Ajax van het lijf te houden. "We waren moedig, maar ook een beetje naïef", reageert de trainer in de Portugese pers. "De manier waarop we de 2-1 (van Antony na knullig balverlies, red.) weggeven, is te makkelijk. Dat moment heeft ons genekt."

"Ajax heeft ons vermoord", vervolgt Amorim. "Maar ik zie ook dat we door deze wedstrijd zijn gegroeid, daar ben ik blij mee. De kritiek dat we door een gebrek aan ervaring hebben verloren, klopt niet. Het waren niet de jonkies die angstig waren. Kijk bij Ajax naar Ryan Gravenberch, naar David Neres die hier al vier jaar speelt... Laten we vertrouwen houden."

Sporting was voor het duel met Ajax al geplaatst voor de achtste finales van de Champions League. Amorim: "We hebben nu de tijd door te groeien en ons voor te bereiden op de laatste zestien. Het is duidelijk dat we op veel vlakken beter kunnen en moeten."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie