KNVB-directeur Hoogma kraakt Bosz: 'Dat vind ik absoluut niet kunnen'

KNVB-directeur Hoogma kraakt Bosz: 'Dat vind ik absoluut niet kunnen'

08-12-2021 10:28
50

KNVB-directeur Nico-Jan Hoogma is absoluut niet gediend van de uitspraken van Peter Bosz. De huidig trainer van Olympique Lyon werd na het vertrek van Ronald Koeman benaderd om bondscoach te worden, maar volgens hem klopte de formulering niet.

Bosz werd gevraagd of hij 'beschikbaar' was, maar stond destijds nog onder contract bij Bayer Leverkusen. "Ze hadden moeten vragen: wil je bondscoach worden? Dan had ik ze kunnen vragen contact op te nemen met Leverkusen en misschien waren ze er dan uitgekomen."

Hoogma laakt de uitspraken van Bosz. "Bosz heeft geciteerd uit een langer vertrouwelijk gesprek, dat vind ik absoluut niet kunnen. En als je dat dan tóch doet, moet je het hele verhaal vertellen", zegt de directeur topvoetbal van de KNVB, die er verder niet over wil uitweiden, tegen Voetbal International. "Ik ga me niet op datzelfde niveau begeven. Als Peter het beter weet, dan moet hij op mijn stoel komen zitten. Die komt volgend jaar vrij."

De KNVB ging uiteindelijk in zee met Frank de Boer, die na het teleurstellend verlopen EK plaatsmaakte voor Louis van Gaal. "In sommige commentaren werd de indruk gewekt dat Eric Gudde en ik op onze knieën naar Portugal zijn gegaan. Wát een onzin", stelt Hoogma. "Toen ik Louis belde, waren we meteen welkom. Louis kon zich goed vinden in de plannen en na een dag of tien gaf hij zijn woord."

Van Gaal nam Danny Blind en Henk Fraser mee als assistenten. Hoogma ontkent dat er toezeggingen zijn gedaan aan de trainer van Sparta. "De verhalen dat Henk is verteld dat hij Louis mogelijk kan opvolgen, zijn onzin. Alsof je nu al kan zeggen wat Oranje over een jaar nodig heeft. Met Henk is afgesproken dat we deze maand met hem en Sparta gaan evalueren. Wij willen graag met hem verder, maar daar moet Sparta dan mee akkoord gaan."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie