Frank de Boer: Ik vind dat hij bij de beste spelers van Nederland hoort

Frank de Boer: "Ik vind dat hij bij de beste spelers van Nederland hoort"

Gepubliceerd: woensdag 8 december 2021 om 13:24wo 08-12-2021 om 13:24

Donyell Malen hoort bij de beste spelers van Nederland. Dat stelt Frank de Boer, die als oud-bondscoach van het Nederlands elftal een geschiedenis heeft met de aanvaller van Borussia Dortmund.

Malen brak de Champions League-wedstrijd tussen Borussia Dortmund en Besiktas (5-0) open met zijn vierde goal in vijf duels. De aanvaller maakte bovendien de negentig minuten vol, iets waar De Boer hem tijdens het EK nog niet toe in staat achtte. Na de uitschakeling tegen Tsjechië zei de toenmalige bondscoach dat Malen niet langer dan zestig minuten kon spelen.

De Boer schudt het hoofd als hem wordt gevraagd of hij daar later nog met Malen over heeft gesproken. "Je hoeft alleen maar naar zijn cijfers te kijken: dit is één van de eerste keren dat hij negentig minuten heeft gespeeld. Fantastisch, want dat heeft hij nodig. Ik hoop dat hij het door kan zetten, want hij is in mijn ogen een speler met ongelóóflijk veel talent."

"Malen kan met zijn kwaliteiten heel belangrijk worden voor het Nederlands elftal", aldus De Boer. "Laten we hopen dat hij nog sterker wordt. Op een groot toernooi heb je iedereen keihard nodig en het liefst de beste spelers zo lang mogelijk. Ik vind dat hij bij de beste spelers van Nederland hoort."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws