Viaplay komt naar Nederland: wat kost het en welk voetbal is er te zien?

Viaplay komt naar Nederland: wat kost het en welk voetbal is er te zien?

Gepubliceerd: woensdag 8 december 2021 om 17:00wo 08-12-2021 om 17:00

Laatste update: woensdag 8 december 2021 om 17:08wo 08-12-2021 om 17:08

Vanaf 1 maart 2022 maakt Viaplay zijn intrede in Nederland. De streamingdienst pakt vooral groot uit met de Formule 1, maar ook voetballiefhebbers komen bij het nieuwe platform aan hun trekken. VoetbalPrimeur zet uiteen wat je moet weten over Viaplay.

Welke competities zijn te zien op Viaplay?
Voor de Nederlandse voetbalfan springt aanvankelijk vooral de Bundesliga in het oog. Vanaf 1 maart is de Duitse competitie te volgen op Viaplay. Krijgen we een spannende titelstrijd tussen het Borussia Dortmund van Donyell Malen en Bayern München, of is Der Rekordmeister tegen die tijd al lang en breed verzekerd van weer een kampioenschap? Een nog groter affiche is de Premier League: vanaf het nieuwe seizoen in augustus zijn de verrichtingen van clubs als Liverpool, Manchester City, Chelsea en Manchester United alleen nog via het nieuwe platform te zien.

Is dat dan alles? Nee, niet helemaal. Viaplay heeft ook de rechten van het vrouwenvoetbal in Italië en in thuisland Zweden. Bovendien weten we dat de streamingdienst bijzonder ambitieus is: het lijkt een kwestie van tijd voor er meer competities worden binnengehaald.

Wat kost een Viaplay-abonnement?
In tegenstelling tot een aantal andere streamingdiensten heeft Viaplay één pakket in de aanbieding. Een abonnement kost de Nederlandse kijker 13,99 euro per maand. Dat is te vergelijken met de concurrentie: zo moet er voor Ziggo Sport Totaal bijvoorbeeld 14,95 per maand worden betaald en zijn KPN-kijkers 12,99 euro per maand kwijt aan ESPN Compleet.

Waar en hoe is Viaplay te zien?
Viaplay heeft al een overeenkomst gesloten met KPN en VodafoneZiggo, waardoor alle huishoudens die zijn aangesloten bij die providers de streamingdienst kunnen ontvangen. Zij kunnen vanaf maart een Viaplay-abonnement toevoegen aan hun tv- of internetpakket.

Een abonnement kan ook direct afgesloten worden bij Viaplay. 'Een breed scala aan devices en platforms zullen Viaplay in Nederland ondersteunen, waaronder smart TV's; iOS en Android smartphones en tablets; Chromecast en Apple TV; en PC en Mac', laat het Zweedse bedrijf weten.

Wat biedt Viaplay nog meer?
We zeiden het al: Formule 1 wordt de absolute trekpleister voor sportliefhebbers in Nederland. Viaplay belooft twaalf uur aan live televisie per Grand Prix-weekend, met Max Verstappen als logische hoofdrolspeler. Ook de rechten van PDC Darts zijn in handen van het nieuwe platform, net als snooker-, pool- en mixed martial arts-toernooien. Naast sport, bestaat het aanbod overigens ook uit films en series.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws