Viaplay gaat van start in Nederland: wat kost het en welk voetbal is er te zien?

Viaplay gaat van start in Nederland: wat kost het en welk voetbal is er te zien?

01-03-2022 10:30 Laatste update: 10:30
95

Viaplay heeft dinsdag zijn intrede gemaakt in Nederland. De streamingdienst pakt vooral groot uit met de Formule 1, maar ook voetballiefhebbers komen bij het nieuwe platform aan hun trekken. VoetbalPrimeur zet uiteen wat je moet weten over Viaplay.

Welke competities zijn te zien op Viaplay?
Voor de Nederlandse voetbalfan springt aanvankelijk vooral de Bundesliga in het oog. De ontknoping in de Duitse titelstrijd is vanaf nu te volgen op ViaPlay. Bayern München stevent af op het kampioenschap, maar wellicht kunnen Borussia Dortmund en Donyell Malen nog roet in het eten gooien. Ook de halve finales en de eindstrijd van de Coupe de France staan op het menu. Een nog groter affiche is de Premier League: vanaf het nieuwe seizoen zijn de verrichtingen van Liverpool, Manchester City, Chelsea en Manchester United niet langer via Ziggo Sport, maar via het nieuwe platform te zien.

Is dat dan alles? Nee, niet helemaal. Viaplay heeft ook de rechten van het vrouwenvoetbal in Italië en in thuisland Zweden. Bovendien weten we dat de streamingdienst bijzonder ambitieus is: het lijkt een kwestie van tijd voor er meer competities worden binnengehaald.

Wat kost een Viaplay-abonnement?
In tegenstelling tot een aantal andere streamingdiensten heeft Viaplay één pakket in de aanbieding. Er is nu een welkomstaanbieding van 9,99 euro per maand. Vanaf augustus kost een abonnement de Nederlandse kijker 13,99 euro per maand. Dat is te vergelijken met de concurrentie: zo moet er voor Ziggo Sport Totaal bijvoorbeeld 14,95 per maand worden betaald en zijn KPN-kijkers 12,99 euro per maand kwijt aan ESPN Compleet.

Waar en hoe is Viaplay te zien?
Viaplay heeft al een overeenkomst gesloten met aanbieders als KPN, VodafoneZiggo en T-Mobile, waardoor alle huishoudens die zijn aangesloten bij die providers de streamingdienst kunnen ontvangen. Zij kunnen vanaf maart een Viaplay-abonnement toevoegen aan hun tv- of internetpakket.

Een abonnement kan ook direct afgesloten worden bij Viaplay. 'Een breed scala aan devices en platforms zullen Viaplay in Nederland ondersteunen, waaronder smart TV's; iOS en Android smartphones en tablets; Chromecast en Apple TV; en PC en Mac', liet het Zweedse bedrijf weten.

Wat biedt Viaplay nog meer?
We zeiden het al: Formule 1 wordt de absolute trekpleister voor sportliefhebbers in Nederland. Viaplay belooft twaalf uur aan live televisie per Grand Prix-weekend, met Max Verstappen als logische hoofdrolspeler. Ook de rechten van PDC Darts zijn in handen van het nieuwe platform, net als snooker-, pool- en mixed martial arts-toernooien. Naast sport, bestaat het aanbod overigens ook uit films en series.