NEC hoopt na winterstop fans te ontvangen, tribunes kunnen worden hersteld

NEC hoopt na winterstop fans te ontvangen, tribunes kunnen worden hersteld

Gepubliceerd: woensdag 8 december 2021 om 17:22wo 08-12-2021 om 17:22

Laatste update: woensdag 8 december 2021 om 17:29wo 08-12-2021 om 17:29

NEC hoopt meteen na de winterstop weer publiek te kunnen ontvangen in De Goffert. De Nijmeegse club heeft het onderzoek naar het instorten van een tribune tijdens de Gelderse derby tegen Vitesse afgerond.

NEC hoopt spoedig herstelmaatregelen te kunnen nemen in het stadion, waarvoor inmiddels een vergunning is aangevraagd. Vanaf medio januari zijn fans dan mogelijk alweer welkom. "De focus ligt op openstelling van het hele stadion op 15 januari als we tegen Heracles thuis spelen. Maar ook als we een deel van het stadion kunnen openen zijn we al blij", zegt directeur Wilco van Schaik op de clubsite.

Medio oktober stortte kort na afloop van NEC - Vitesse een deel van het uitvak in, waar springende supporters van de Arnhemmers de overwinning vierden. Een container onder het vak voorkwam uiteindelijk erger. Er raakte niemand gewond. Het onderzoek heeft nu uitgewezen dat ook de andere tribunes in De Goffert niet veilig zijn, maar deze kunnen dus wel worden hersteld.

"Dit is een enorme stap naar een einde van deze verschrikkelijke periode van onzekerheid", aldus Van Schaik, die aangeeft dat het wel flink wat kosten met zich meebrengt. "Het was een pittige beslissing, omdat dit voor ons in eerste instantie een opdracht is van meer dan een half miljoen euro."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws