'Dan haalt Ajax hem omdat Haller naar Afrika Cup gaat, moet Bergwijn niet willen'

'Dan haalt Ajax hem omdat Haller naar Afrika Cup gaat, moet Bergwijn niet willen'

08-12-2021 18:31 Laatste update: 18:38
56

Rafael van der Vaart begrijpt de interesse van Ajax in Steven Bergwijn, maar het lijkt hem geen goede stap voor de Tottenham Hotspur-aanvaller. Van der Vaart, die in het verleden voor Ajax én Tottenham speelde, denkt dat Bergwijn als vervanger van Haller wordt gezien.

De Franse spits van Ajax gaat in het nieuwe jaar met Ivoorkust naar de Afrika Cup. Van der Vaart denkt dan ook dat de Amsterdammers Bergwijn willen huren om het gemis van Haller op te vangen. "Als je Bergwijn van Tottenham naar Amsterdam haalt, dan moet hij natuurlijk spelen", zo begint Van der Vaart bij Ziggo Sport. "Maar waar gaat hij spelen? Dat is de volgende vraag. Dan halen ze hem alleen omdat Haller naar de Afrika Cup gaat. Ik denk dat Bergwijn dat niet moet willen."

Bergwijn speelde in het verleden in de jeugdopleiding van Ajax. Dat zou volgens Van der Vaart mee kunnen spelen in zijn beslissing. "Misschien is het voor hem wel een gevoel: de cirkel is rond. Weer bij Ajax. Het is wel een heerlijke speler, het is lekker om naar te kijken én om naar te luisteren. Hij heeft een goede uitstraling. Bij het Nederlands elftal heeft hij het de laatste keer natuurlijk geweldig gedaan."

Van der Vaart ziet echter dat de concurrentie op de vleugels moordend is bij Ajax. "Zijn beste positie is linksbuiten, ook al speelt hij bij het Nederlands elftal rechtsbuiten. Maar daar heeft Ajax Antony, Berghuis... En natuurlijk Tadic. Dan zou je hem alleen maar halen voor de periode dat Haller weg is. Dat vind ik te weinig. Als Ajax-zijnde snap ik het wel. Iedereen wil misschien wel naar Ajax, maar is het verstandig? Ik denk het niet, ik zou het als Bergwijn zijnde niet doen."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie