Witte rook uit Almere: niet Steijn, maar Pastoor opvolger van ontslagen Verbeek

Witte rook uit Almere: niet Steijn, maar Pastoor opvolger van ontslagen Verbeek

08-12-2021 18:48 Laatste update: 18:57
91

Niet Maurice Steijn, maar Alex Pastoor is de vervanger van de ontslagen Gertjan Verbeek bij Almere City. Dat maakt de Keuken Kampioen Divisie-club woensdagavond via de officiële kanalen bekend.

Verbeek werd ontslagen vanwege de tegenvallende resultaten dit seizoen. Pastoor is de trainer die Almere, dat op dit moment zeventiende staat in de Keuken Kampioen Divisie, de weg naar boven moet wijzen. De oefenmeester gaat na de winterstop aan de slag in het Yanmar Stadion. Pastoor heeft zijn handtekening gezet onder een contract voor anderhalf seizoen.

"Almere City FC staat te boek als een frisse club met een gezonde ambitie. Ik verheug mij op een ontzettend mooie uitdaging", zo laat Pastoor in een korte reactie op de clubwebsite weten. Technisch manager Teun Jacobs is blij dat hij Pastoor heeft weten te strikken. "Alex staat bekend om zijn innovatieve manier van leiding geven. Hij is een eigentijdse trainer, waarvan wij verwachten dat hij het maximale uit deze selectie kan halen en onze jonge trainers beter kan maken. We zijn verheugd dat hij voor onze club kiest."

Lang leek het erop dat Steijn de opvolger van Verbeek zou gaan worden bij Almere, maar de club heeft een andere weg ingeslagen met Pastoor. Diens laatste club was SC Rheindorf Altach, dat uitkomt in de Oostenrijkse Bundesliga. Daarvoor stond hij voor de groep bij onder meer Excelsior, Sparta Rotterdam, Slavia Praag en AZ.