Man United-doelman Henderson naar Ajax is nu geen onderwerp

Man United-doelman Henderson naar Ajax is nu geen onderwerp

08-12-2021 20:56
18

Rond Ajax en Dean Henderson speelt op dit moment niets. De doelman van Manchester United werd dinsdag door diverse Engelse media in verband gebracht met een huurtransfer naar Amsterdam.

Meerdere goed geïnformeerde bronnen zeggen dat Henderson naar Ajax op dit moment geen onderwerp is. De doelman is bij Manchester United de vaste stand-in van David De Gea, maar het is nog maar de vraag of manager Ralf Rangnick hem laat vertrekken.

En mocht Ajax de optie hebben om Henderson op huurbasis over te nemen, dan zal de club een deel van zijn forse salaris over moeten nemen: Henderson verdient in Manchester rond de 140.000 euro per week.

Onana
De kans is levensgroot dat Ajax aankomende zomer een keeper kwijt gaat raken. Andre Onana gaat niet verlengen en vertrekt naar alle waarschijnlijkheid transfervrij naar Internazionale. Remko Pasveer (38) doet het als vervanger uitstekend, maar zit in de herfst van zijn carriére. Voor Maarten Stekelenburg (39) is het seizoen al voorbij en onduidelijk is wat zijn plannen voor na dit seizoen zijn. Achter Pasveer zit, naast Onana, de jonge Jay Gorter.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s