Stade Rennes snapt statement Tottenham Hotspur niet: 'Gebrek aan fair play'

Stade Rennes snapt statement Tottenham Hotspur niet: 'Gebrek aan fair play'

Gepubliceerd: woensdag 8 december 2021 om 23:39wo 08-12-2021 om 23:39

Laatste update: donderdag 9 december 2021 om 00:05do 09-12-2021 om 00:05

Tottenham Hotspur lijkt te voorbarig te zijn geweest bij het cancelen van de Conference League-wedstrijd tegen Stade Rennes. De Fransen willen gewoon spelen.

Door de vele coronabesmettingen kondigde Tottenham aan dat de wedstrijd is uitgesteld, maar dat klopt volgens Rennes niet. Rennes heeft niets van de UEFA vernomen en is voornemens om donderdag gewoon op te komen dagen. Volgens de Franse club is er een gesprek geweest tussen de UEFA, Tottenham en Rennes, waarin Tottenham aangegeven heeft niet te willen spelen. De UEFA is hier echter niet in meegegaan, waardoor de wedstrijd (vooralsnog) blijft staan.

Volgens Rennes wilde Tottenham niet openbaren hoeveel spelers positief getest zijn op het coronavirus. De regel is dat een club minimaal dertien spelers en een keeper moet hebben om te kunnen spelen. 'Dit gebrek aan fair play is opvallend, omdat Tottenham per email bevestigd heeft dat de wedstrijd aan het begin van de middag zou worden gespeeld, voordat Rennes werd gewaarschuwd dat Tottenham niet van plan is om te spelen.'

Frappant genoeg heeft Tottenham in een aantal poulewedstrijden met een veredeld B-elftal gespeeld. In de thuiswedstrijd tegen Vitesse werden bijna alle basisspelers vervangen.

Vitesse heeft nog niets van de UEFA vernomen, zo liet een woordvoerder woensdagavond weten. Ook voor de Arnhemmers staan er veel belangen op het spel, omdat de club samen met Tottenham verwikkeld is in de strijd om een plek in de volgende ronde. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws