'Uitdrukkelijke wens Overmars en Van der Sar: Ajax praat met gewilde Geelen'

'Uitdrukkelijke wens Overmars en Van der Sar: Ajax praat met gewilde Geelen'

Gepubliceerd: donderdag 9 december 2021 om 06:55do 09-12-2021 om 06:55

Ajax wil Menno Geelen uit buitenlandse handen houden en is met hem in gesprek over een nieuw contract. Het is een uitdrukkelijke wens van collega's Marc Overmars en Edwin van der Sar dat de commercieel directeur in Amsterdam blijft, meldt De Telegraaf.

De 39-jarige Geelen kan net als directeur voetbalzaken Overmars tot medio 2026 bijtekenen. De drie directieleden willen Ajax de komende jaren naar een hoger podium stuwen en iets moois neerzetten, schrijft de ochtendkrant. Dat Bayern München daarbij als voorbeeld dient, is geen geheim.

Net als Overmars is ook Geelen gewild in het buitenland. Topclubs, competities en bonden probeerden hem te strikken, nadat hij zich in zes jaar tijd opwerkte van accountmanager op de sponsorafdeling en hoofd sponsoring tot commercieel directeur. Onder leiding van Geelen groeiden de sponsorinkomsten van 22 miljoen euro in 2015 naar 35 miljoen euro in 2020. Dat is evenveel als PSV en Feyenoord samen.

Ook qua merchandise is de voorsprong van Ajax (21,5 miljoen) flink gegroeid ten opzichte van de Rotterdammers (9,3) en Eindhovenaren (4,8). Geelen boekte dit seizoen onder meer succes met het Bob Marley-shirt, het derde tenue van de Amsterdammers. Ook het om laten smelten van de kampioensschaal voor de fans werd bijzonder positief ontvangen.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Lees meer over: Eredivisie Ajax

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws