'Schmidt niet tevreden: Vinícius slachtoffer van concurrentiestrijd PSV'

'Schmidt niet tevreden: Vinícius slachtoffer van concurrentiestrijd PSV'

Gepubliceerd: donderdag 9 december 2021 om 07:46do 09-12-2021 om 07:46

Cody Gakpo begint donderdagavond vermoedelijk in de spits bij PSV in de Europa League-wedstrijd tegen Real Sociedad. Trainer Roger Schmidt was tegen FC Utrecht (4-1) enigszins ontevreden over het spel en vooral het tactische gedrag van Carlos Vinícius, meldt het Eindhovens Dagblad.

De Braziliaanse spits lijkt daarmee het slachtoffer te worden van de forse concurrentie voorin. Nu Gakpo, Noni Madueke en Mario Götze weer fit zijn, heeft Schmidt het nodige te kiezen. De afgelopen weken namen Bruma en vooral Ritsu Doan met verve de honneurs waar. Het ED verwacht dat zowel de Portugees als de Japanner mag blijven staan tijdens het beslissende treffen in San Sebastián.

Schmidt erkent dat Gakpo in zijn ogen een diepe aanvaller kan zijn. "Natuurlijk. Cody speelde vorige week tegen FC Utrecht in de eerste helft als nummer tien en na rust als centrumspits. Hij is een heel complete aanvaller en welke positie nu de beste voor hem is, beslissen we op de dag van de wedstrijd", zegt de Duitser. "De opstelling is belangrijk, maar minstens zo belangrijk is dat onze reserves ook van topniveau zijn. Ik verwacht dat we deze wedstrijd met vijf andere spelers eindigen dan waarmee we begonnen zijn."

PSV heeft aan een punt genoeg om Real Sociedad achter zich te houden en de tweede plaats veilig te stellen in de poule. De aftrap is om 18.45 uur. 

De vermoedelijke opstelling van PSV: Drommel; Mwene, Ramalho, Boscagli, Max; Sangaré, Gutiérrez; Doan, Götze, Bruma; Gakpo

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

In welk toernooi gaan we PSV na de winterstop terugzien

Europa League
75%
Conference League
25%
(2845 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws