KNVB maakt Eredivisie-kalender bekend: aantal opvallende wijzigingen in programma

KNVB maakt Eredivisie-kalender bekend: aantal opvallende wijzigingen in programma

Gepubliceerd: donderdag 9 december 2021 om 10:57do 09-12-2021 om 10:57

Laatste update: donderdag 9 december 2021 om 11:04do 09-12-2021 om 11:04

De Eredivisie begint volgend seizoen wat eerder dan normaal. Op 5 augustus wordt de openingswedstrijd al gespeeld, meldt de KNVB. Een week voor de start van het WK wordt de Eredivisie stilgelegd.

De speelkalender voor volgend seizoen ziet er anders uit dan normaal. Dat heeft alles te maken met het WK in Qatar, dat in de winter wordt afgewerkt. De Eredivisie begint komend seizoen op 5 augustus, de strijd om de Johan Cruijff Schaal wordt een week eerder afgewerkt. Ter vergelijking: de competitie startte voorgaande jaren in het midden of einde van augustus (behalve in het coronaseizoen 2020/21, toen begon het nieuwe Eredivisie-seizoen pas in september).

De clubs zullen volgend jaar ook langer doorvoetballen: op 28 mei staat de laatste gezamenlijke speelronde op het programma, terwijl de laatste play-offwedstrijd op 11 juni 2023 wordt gespeeld. Tussen 14 november en 5 januari zal er niet gevoetbald worden in de Eredivisie vanwege het WK. Het mondiale eindtoernooi is al op 18 december afgelopen, maar de clubs krijgen daarna nog een aantal weken rust en voorbereidingstijd. Na de competitiestop zal er geen aparte winterstop meer plaatsvinden.

Komend seizoen wordt er maar één doordeweekse speelronde afgewerkt. In deze voetbaljaargang zijn dat er nog drie. In juni wordt het competitieprogramma bekend: dan is duidelijk op welke data clubs tegen elkaar spelen.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Lees meer over: Eredivisie

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws