Van de Beek neemt de schuld op zich: 'Dat had ik moeten doen, maar deed ik niet'

Van de Beek neemt de schuld op zich: 'Dat had ik moeten doen, maar deed ik niet'

09-12-2021 17:28
36

Donny van de Beek heeft schuldbewust gereageerd op de tegengoal die Manchester United woensdagavond kreeg. Young Boys verliet Old Trafford met een 1-1 gelijkspel en daar was de Nederlander mede debet aan.

Hij verspeelde de bal te eenvoudig en daardoor kon Fabian Rieder op knappe wijze scoren. Dat neemt hij zichzelf kwalijk. "Ik verloor de bal op de as, waar ik hem misschien beter weg had kunnen schieten", meldde Van de Beek tegenover MUTV. "Dat heb ik niet gedaan. Daarvoor neem ik de verantwoordelijkheid."

Die goal viel nog voor rust, maar United was in het restant van de wedstrijd niet meer in staat om wat aan de stand te doen. "We kregen niet genoeg druk op ze en daardoor werd het moeilijk voetballen voor ons", analyseert de voormalig Ajacied. "We verspeelden te veel ballen en dan is het moeilijk om de controle te houden."

Van de Beek was onderdeel van een elftal met veel andere namen dan gewoonlijk. Het is dus nog maar de vraag of hij komend weekend in de basis staat wanneer Man U het opneemt tegen Norwich City.