Gakpo terneergeslagen: 'Maar dan moet het wel goed gaan, zeg maar...'

Gakpo terneergeslagen: 'Maar dan moet het wel goed gaan, zeg maar...'

09-12-2021 22:03
33

Cody Gakpo baalt als een stekker na de 3-0 nederlaag van PSV op bezoek bij Real Sociedad. De PSV-speler, die als spits startte, zag dat zijn ploeg niet minder was dan de Spaanse tegenstander.

PSV had in de eerste helft het overgrote deel van het balbezit, maar het was Sociedad dat aan de andere kant van het veld toesloeg. Mikel Oyarzabal scoorde vanaf de penaltystip na een handsbal van Phillipp Mwene. "We hadden het aan de bal redelijk onder controle. Maar we gingen met 1-0 de rust in, dat was niet lekker", zo vertelt Gakpo na de wedstrijd in gesprek met ESPN. "We hadden een punt nodig, maar wilden wel winnen natuurlijk. We waren niet veruit de bovenliggende partij, maar we waren ook niet minder."

PSV had vooraf een duidelijk strijdplan uitgestippeld, maar daar kwam weinig van in San Sebastian. "We wilden in bepaalde momenten hoog druk gaan zetten, maar dan moet het wel goed gaan, zeg maar... Na die penalty moesten we meer uit onze schulp kruipen. Dat lukte niet meer en toen maakten zij nog een paar goals", aldus Gakpo, die in de spits startte.

"Het ging wel goed, maar ik kreeg wel wat minder ballen dan aan de linkerkant", zo reageert de PSV-aanvaller. Wanneer de ESPN-verslaggever vervolgens aangeeft dat hij niet erg positief lijkt over zijn nieuwe positie, is Gakpo duidelijk. "We hebben net verloren, dus..."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s